Nainen kameran takana


Matkani valokuvaajana alkaa Iso-Britanniasta, jossa asuin kahdeksan upeaa vuotta. Digitaalisen kuvauksen lisäksi tutustuin siellä filmikuvaukseen, joka muutti täysin tapani kuvata.


Päivätyössäni olen verkkotuottaja. Iltaisin ja viikonloppuisin minusta tulee valokuvaaja. Minulle on tärkeää saada tarttua kameraan, sillä se on minulle hyvin antoisa luovuuden kanava.


Elämässä on harvoja asioita joista nautin yhtä paljon kuin valokuvauksesta (ja huonekasveista! ). Kun kuvaus on ohi ja avaan tietokoneen, sydämeni sykähtää ihania kuvia nähdessäni. Etenkin sellaiset kuvat, joissa olen onnistunut tavoittamaan erityisen suhteen kuvattavieni välillä, jäävät mieleeni pitkäksikin aikaa.


Kuva: Rachael Hayes (filmi: Portra 400)

Kuinka työskentelen


Kuvaan digitaalijärjestelmäkameralla. Apuna minulla on salamalaitteita ja jättimäisen suuria heijastavia sateenvarjoja, joilla taion luonnollisen pehmeää valoa sisätiloihin silloin, kun on hämärää.


Kaikista eniten nautin ulkoilmakuvauksista golden hourin aikaan. Tämä maaginen hetki ei petä koskaan: se alkaa tuntia ennen auringonlaskua tai juuri auringonnousun hetkellä. Kun aurinko on matalalla, se hehkuu ympärilleen pehmeää, lämpimän sävyistä valoa. Suurin osa verkkosivuillani näkyvistä ulkokuvista on otettu juuri näissä tilanteissa.


Jälkikäsittelen kaikki onnistuneet kuvat ja vien ne täysiresoluutioisina omaan salasanalla suojattuun verkkogalleriaasi, josta voit käydä lataamassa kuvat itsellesi talteen.

Filmikuvaus


Iso-Britanniassa asuessani tutustuin filmikuvaukseen valokuvaaja Ashton Jean-Pierren opissa. Filmistä tuli minulle tiennäyttäjä: aloin digikuvissani tavoitella filmin ajattomuutta, rakkautta valoon sekä pehmeitä varjoja.


Jos haluat kokea häivähdyksen nostalgiaa, voin ottaa sinusta filmikuvia. Filmikuvaus on myös hieno lahja vaikkapa vauvaa odottavalle parille tai ikimuistoinen ohjelmanumero polttarisankarille.


Kameroina minulla on Pentax 645N, Olympus OM-1 sekä Canon EOS-3. Filmiä löytyy sekä värillisenä että mustavalkoisena.

Ashton Jean-Pierren filmikuvaustyöpaja. Jesmond Dene -puisto, Newcastle upon Tyne. (Filmi: Portra 400)


Mitä asiakkaani ajattelevat minusta

Tarja & Marko

1 / 3

"Heidillä on taito napata kauniita kuvia erityisesti missä taustana on luonto, joka näkyy kuvissa vahvasti. Heidi osasi myös ehdottaa sopivia kuvakulmia."

1 / 3